top of page

KELLEY FOX WINES

Oregon, USA

Borász: Kelley Fox
Dűlők: Eola-Amity, Dundee, McMinville, Oregon Coast Range

Szőlőfajták: Pinot Noir, Pinot Blanc

Biodinamikus műveléssel natúr borokat állít elő 2007 óta. Biofizikából és biokémiából Magna Cum Laude diplomázott, mely a doktori iskola helyett a kapát és metszőollót választotta. Egy személyben borász és szőlész. A borkészítési tudását nemiskolában hanem, ahogy ő fogalmaz – Oregontól tanulta.

"Bárki, aki azt állítja, hogy az újvilági pinot nem ér fel a burgundiakkal a finomság és a komplexitás tekintetében, nyilvánvalóan még nem kóstolt semmit ettől a kis, lenyűgözően következetes termelőtől.

 

Kelley Fox az Eyrie-nél kezdte a borászatot (és ez a hatás nagyon jól látszik a saját neve alatt készített borain), majd 10 évig (2005 és 2015 között) a Scott Paul borászaként dolgozott.

Saját pincészetét 2007-ben indította el, és ma már évente mintegy 2000 ládányi, könnyed, ásványos és feltűnően tiszta Pinot-ot készít...

Bármennyire is hozzáférhetőek Fox borai röviddel a megjelenés után, megvan bennük az egyensúly ahhoz, hogy érlelődjenek, és bónuszként a minőségükhöz képest kivételes értéket nyújtanak." - Josh Raynolds 

bottom of page