• Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon

HAVI AJÁNLÓ

SZEPTEMBERI VÁLOGATÁS

Organikus, biodinamikus és natúr borok hónapról-hónapra

11267 pelle frizzi.jpg

Frizzi 2020
2398 Ft helyett 1899 Ft

Egy igazi könnyű, nyári Hárslevelű gyöngyözőbor, mézes, virágos illatokkal. Ízében nagyon apró és finom buborékok jellemzik, tökéletes sav-cukor aránnyal.

Alkalom: Baráti összejövetel

Tokaj, Magyarország

PELLE PINCÉSZET

12145 pósta cserszegi tramini.jpg

Cserszegi Tramini
1899 Ft helyett 1499 Ft

Fiatal, 6 éves tőkéről származik. Ízben, illatában a virágos, muskotályos jegyek dominálnak, kellemes savakkal. Hosszú lefutású, a végén mézes, édes ízérzettel. Közepesen testes fehérbor, ami szűrés és derítés nélkül lett palackozva.

Alkalom: Hétvégi kiruccanás

Szekszárd, Magyarország

PÓSTA BORHÁZ

11454 wassmann kékfrankos.jpg

Kékfrankos 2015
4949 Ft helyett 3499 Ft

A 2015-ös évjárat a fajta egyik legszebb arcát mutatja. Gyönyörű feszes savakkal az egyik legösszetettebb és legjobban eltartható évjárat. Tiszta, meggyes, cseresznyés illat, élénk, izgalmas, vibráló bor. Hosszú lefutásával tudatja, hogy a fajtának Villányban is fontos helye van.

Alkalom: Hosszú nap zárása

Villány, Magyarország

WASSMANN

10810 fidora prosecco.jpg

Prosecco Spumante
3999 Ft helyett 2599 Ft

Szalmasárga szín, friss, gyümölcsös illat, aranysárga almával. Ízben is gyümölcsös és illatos, finom és elegáns a szájban, közvetlen, tiszta aromával és jó pezsgéskitartással. Minőségi prosecco organikus termelésből.

Alkalom: Ünneplés

Veneto, Olaszország

AZIENDA FIDORA

11933 dobosi olaszrizling.jpg

Olaszrizling 2020
1689 Ft helyett 1299 Ft

Tiszta zöldes világos citrom szín jellemzi ezt a száraz bort, melynek illatában, zöldalma és zöld szilva fejlődik ki, ahogyan szellőzik és melegszik a bor. A korty szerkezete kerek formát ölt. A könnyed testbe belesimul a lágy tónusú savérzet, miközben az alkohol a korttyal arányos. A borászat egyik legnépszerűbb tétele.

Alkalom: Piknikezés

Balatonfüred-Csopak, Magyarország

DOBOSI PINCÉSZET

10715.jpg

Egy Kis Édes Furmint 2019
4500 Ft helyett 3350 Ft

A házasítás 60%-át kitevő furmint savai biztosítják a kiváló egyensúlyt és ihatóságot a sárgamuskotály aromatikájának köszönhetően nagyon szerethető acéltartályos tétel. Az „Egy kis” kategóriában a magas minőségű borra vágyó, ám még kezdő borfogyasztókat szeretnénk megszólítani. Könnyen szerethető, gyümölcskosaras- friss, kedves karakterű belépő borok a komoly borozás világába.

Alkalom: Közös sütizés mellé

Tokaj, Magyarország

BARTA TAMÁS

11083 hummel pryxx.jpg

Pryxx 2013
7699 Ft helyett 5499 Ft

A villányi terroir és a Hárslevelű kölcsönhatásából kaptuk ezt a kiváló minőségű pezsgőt. Ötéves érlelés után került degorzsálásra, cukor nélkül, így Brut Nature. Élénkítő frissesség, érett gyümölcsök és a komplexitásának fejlesztéséhez szükséges érési potenciál jellemzi.

Alkalom: Különleges esemény

Villány, Magyarország

HORST HUMMEL

11153 losonci riesling.jpg

Riesling 2018
4999 Ft helyett 3499 Ft

A Gereg és Vármegetti dűlők 9 éves tőkéiről, ahol agyag, andezit, üledékes mész alkotja a talajt. Bogyózott, 7 napig héjon áztatott, spontán erjedt bor. 80%-a hordóban erjedt 10 hónapig. Szűretlen és derítetlen. Rétegzett, enyhén cseres, citrusos, finoman opálos.

Alkalom: Jó beszélgetés

Mátra, Magyarország

LOSONCI BÁLINT

11974 Kristinus.jpg

Zenit Petnat
4 199 Ft helyett 3 148 Ft

A Zenit PETNAT illata összetett, sőt mi több, levegővel való érintkezés során egyre több oldalát mutatja meg. Lendületes savai és frissítő fanyarsága – közepes lecsengés mellett –kiváló aperitiffé teszik – például a Balaton-parton. Egy sült pisztráng, akár egy jó citromos-túrós palacsinta … vagy szimplán a stégen lábunkat a vízbe lógatva, nevetve, a pillanatból a legtöbbet kihozva. Spontán erjedt, finomseprőn és palackban érlelt, szűretlen-derítetlen tétel. Bio.

Alkalom: Indián nyári esték

Dél-Balaton, Magyarország

KRISTINUS BORBIRTOK

Az ajánlat szeptember 1-30. között érvényes.