Château Léoube

Provence, Franciaország

Borász: Romain Ott
Birtokméret: 560 hektár
Szőlőfajták: Grenache, Cinsault, Syrah, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Rolle, Ugni Blanc, Semillon

A Château Léoube egy elbűvölő organikus, fenntartható műveléssel dolgozó tengerparti borbirtok Provence-ban St-Tropez és Toulon városa között. A gyönyörű kápolna által megkoronázott dombtetőről olajfaligetek, szőlőültetvények, fenyők és a csillogó tenger hullámzó kilátása nyílik.

A birtok azután született újjá, hogy egy angol nemesi család beleszeretett Provence e csodás sarkába, varázslatos tengerparti környezetével, kastélyával és borbirtokkal. Lord Bamfordék hozták a környezetbarát értékeket Franciaországba. A fenntarthatóság igaz természete annak a családnak, amely több mint 40 évvel ezelőtt úttörő volt a biogazdálkodásban angol birtokukon. A tulajdonosok számára a bio egy életforma.

Miután a család beleszeretett a birtokba, példamutató módon újratelepítette a szőlő- és olajfaligeteket. Mantrájuk, a „helyi, szezonális és fenntartható”, tükröződik a Château organikus és biodinamikus megközelítésében. Minden szőlőt és olajbogyót kézzel szüretelnek, szem előtt tartva a szezonális és holdciklusokat. A Léoube fenntartja a biológiai sokféleséget, a szőlőültetvényektől a veteményeskertekig és olajfaligetekig.

Provence a római idők óta a rozé földje. A szőlőültetvények a védett Bénat-fok tengerparti peremén fekszenek, élvezik a napsütéses napokat és a hűvös, szellős estéket. A tengeri éghajlat azt jelenti, hogy megkíméli őket az olyan problémáktól, mint a gombabetegségek, amely a szárazföldi birtokokat érintheti. A Léoube díjnyertes borai többnyire Côtes de Provence eredetvédett régióba tartoznak, a termelés 75 százaléka rozé. Ezek az első osztályú rozék újraértelmezik a rosé borról alkotott elképzelésünket.

A birtok borai mögött egy korszerű pince és egy legendás bordinasztia sarja, Romain Ott borász szakértelme áll. A Léoube-stílusú rozé halvány rózsaszín, ropogós, száraz, ásványos, barackos és citrusos. A világ már a provence-i rosé-k előtt hever, kóstolja meg Ön is!